​Την αντίδραση της WWF Ελλάς προκάλεσε μια φωτογραφία με έναν καρχαρία που «ανέβασε» στο διαδίκτυο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος το περασμένο Σάββατο.

untitled.png

Ο κ.Καμμένος ανέβασε την επίμαχη φωτογραφία στο twitter, στην οποία απεικονίζεται μαζί με δύο φίλους του και έναν… καρχαρία, με το σχόλιο «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες».

Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (World Wide Fund for Nature ή World Wildlife Fund ή WWF όπως είναι γνωστό) που σκοπό έχει την διατήρηση, την έρευνα και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, εξέδωσε ανακοίνωση μετά την δημοσίευση της παραπάνω φωτογραφίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για τον εξαβράγχιο καρχαρία (Hexanchus griseus), έναν από τους πιο κυνηγημένους στην Ελλάδα καρχα��ίες, η αλιεία του οποίου απαγορεύεται από την εθνική νομοθεσία από το 1981, με το προεδρικό διάταγμα 67/1981».

twitter.jpg

Σύμφωνα με την WWF, «η εικόνα ενός υπουργού, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και αρμόδιος για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη θάλασσα και ειδικότερα για την αλιεία, να καμαρώνει δίπλα σε έναν σκοτωμένο κορυφαίο του θαλάσσιου βασιλείου είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα».

«Άσχετα από το εάν η θανάτωση του καρχαρία προήλθε από ακούσια παγίδευσή του στα στατικά δίχτυα ή ήταν εσκεμμένη ενέργεια, η φωτογραφία δείχνει μια σαφή περιφρόνηση για τους νόμους προστασίας της απειλούμενης θαλάσσιας ζωής» τονίζουν, καταδικάζοντας απερίφραστα τη συγκεκριμένη ενέργεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

wwf.jpg