Με ιδιαίτερο… ζήλο παρακολούθησε τις εκλογές της ΝΔ ο γνωστός δημοσιογράφος του Reuters Χιούγκο Ντίξον, χωρίς να κρύψει την ικανοποίησή του για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, έγραψε 10 σημεία στα οποία συνόψισε το τι πιστεύει ότι σημαίνει η εκλογή τον κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ.

Όπως έγραψε στο twitter, «επιτέλους η Ελλάδα αποκτά έναν φιλελεύθερο ηγέτη», ενώ η νίκη του «ασκεί μεγάλη πίεση στον Αλέξη Τσίπρα».

Ο Ντίξον εκτιμά ότι πλέον ο Τσίπρας δεν θα ρισκάρει πρόωρες εκλογές γιατί μπορεί και να τις χάσει, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο οι βουλευτές και οι υποστηρικτές του Ποταμιού να συνταχθούν με τον κ. Μητσοτάκη.

Ο Ντίξον δείχνει να πιστεύει ότι η εκλογή Μητσοτάκη θα κάνει λιγότερο πρόθυμους το ΠΑΣΟΚ και την Ένωση Κεντρώων για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αφενός επισημαίνει ότι η εκλογή του κ. Μητσοτάκη πιθανόν να οδηγήσει τον κ. Τσίπρα σε πιο σκληρές μάχες ώστε να «κρατήσει» την αριστερή ιδεολογία του αλλά ταυτόχρονα θεωρεί πιθανό και οι δανειστές να γίνουν πιο σκληροί με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς τώρα έχουν μια αξιόπιστη εναλλακτική.

Συνεχίζοντας, επισημαίνει ότι θα είναι ενδιαφέρον να δούμε «τι στάση θα κρατήσει ο κ. Μητσοτάκης σε αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις, όπως οι συντάξεις, το αγροτικό και η δημοσιονομική πολιτική».

dixon2.jpg

dixon.jpg