Σε «πόλεμο» για το ασφαλιστικό οδηγήθηκαν Ευάγγελος Βενιζέλος και Μέγαρο Μαξίμου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δημοσίευσε αναλυτικό άρθρο στην ιστοσελίδα ekyklos.gr όπου εξηγούσε λεπτομερώς όλες τις πτυχές του ασφαλιστικού ζητήματος.

Ο κ. Βενιζέλος ασκούσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «η μόνη αγωνία της κυβέρνησης είναι να καταστήσει συνυ��εύθυνη την αντιπολίτευση επιχειρώντας να κρύψει τις ανακολουθίες της και τις ακραίες δημαγωγικές υποσχέσεις της. Όποιος νομίζει ότι θα κυβερνά το σχήμα Τσίπρα-Καμμένου και θα ψηφίζει στα δύσκολα η δημοκρατική αντιπολίτευση κάνει λάθος και υποτιμά την επιβάρυνση που προκαλεί στον τόπο η παρούσα κυβέρνηση».

Ο κ. Βενιζέλος παραθέτει τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό, λέγοντας με αιχμές πως η κυβέρνηση «προσδοκά η χώρα να επανέλθει το Δεκέμβριο του 2018 στη θέση που ήταν το Δεκέμβριο του 2014».

Η τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο με non paper εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ίδιο, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι υπονόμευσε με πολλούς τρόπους τα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης και πως αντιτίθεται στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για υστεροβουλία, ώστε να υπάρξει οριζόντια περικοπή των συντάξεων και «να αναγεννηθεί δικαιωμένο από τις στάχτες του το πολιτικό κατεστημένο που ο ίδιος εκπροσωπεί».

«Το γεγονός ότι η πολλαπλάσια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τον Ιούλιο του 2014, ούτε θέσεις εργασίας δημιούργησε, ούτε το διαθέσιμο εισόδημα οποιουδήποτε βελτίωσε, ο κ. Βενιζέλος το αντιπαρέρχεται. Το μόνο που πέτυχε ήταν να πιέσει ακόμα περισσότερο τα Ταμεία. Διότι αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος, και ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υπονομεύσει κανείς τα θεμέλια της Κοινωνικής Ασφάλισης και οι κυβερνήσεις Σαμαρά - Βενιζέλου, τους έχει εφαρμόσει όλους. Δυστυχώς για αυτούς, οι πολίτες το θυμούνται πολύ καλά» αναφέρει το Μαξίμου.

Σχετικά με τον κ. Παναγόπουλο τονίζει: «Χαρμόσυνα μηνύματα για τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι αναρωτιούνται που βρίσκεται ο κ. Παναγόπουλος από το 2010, και γιατί δεν αντέδρασε σε έντεκα συνεχείς μειώσεις συντάξεων, και την αρπαγή 13 δις ευρώ από τα Ταμεία μέσω PSI. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν όταν βγήκε να φωνάζει ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα, και σε ότι αυτό σήμαινε για τις επικουρικές, το ΕΚΑΣ, τα έσοδα των Ταμείων, το μέλλον των συντάξεων. Σήμερα ξεκινά πάλι τον αδιάλλακτο αγώνα για την υπ��ράσπιση της κοινωνικής συνοχής. Τον καλωσορίζουμε στον στίβο της ταξικής πάλης».

Απάντηση Βενιζέλου σε Μαξίμου

«Αυτό που κατάλαβε η κυβέρνηση από τη συνολική πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για το ασφαλιστικό είναι η αντίθεση στην αύξηση των εισφορών ώστε η κυβέρνηση να αναγκαστεί να κόψει τις συντάξεις και να εκτεθεί πολιτικά! Φοβερός συλλογισμός» σχολίαζαν σε συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, απαντώντας στο σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως ανέφεραν, μεταξύ άλλων, «η κυβέρνηση υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει ότι και κόβει τις συντάξεις και αυξάνει τις εισφορές. Η κυβέρνηση υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει τη βλάβη που έχουν προκαλέσει στην οικονομία συνολικά και κατά συνέπεια στο ασφαλιστικό σύστημα οι δώδεκα μήνες της παραμονής της στην εξουσία και της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης».