​Ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χ.Βερναρδάκης μιλώντας στο «Mega Σαββατοκύριακο» εξήγησε πως «βασική παράμετρος του μισθολογίου είναι το ξεπάγωμα της εξέλιξης στα μισθολογικά κλιμάκια, που είχε παγώσει τα τελευταία πέντε χρόνια».

«Αυτό το ξεπάγωμα και η επανένταξη όλων των σημερινών δημοσίων υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια με τη νέα διάρθρωση που έχουν, δίνει κάποιες αυξήσεις και κάποιες μειώσεις», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για αυξήσεις από 15 έως περίπου 70 ευρώ, που θα εφαρμοστούν από αυτόν κιόλας τον μήνα.

Ο κύριος Βερναρδάκης όσον αφορά το μέτρο με τις αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους τόνισε ότι «δεν πρόκειται για αυξήσεις μισθολογικής πολιτικής, αλλά για αυξήσεις που προέρχονται από την επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια και αφορούν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και όχι κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες».

Για τους μετακλητούς υπαλλήλους επισήμανε ότι «εντάσσονται πια οργανικά στο μισθολόγιο για όσο καιρό είναι» και τόνισε πως «δεν παίρνουν όσα θέλει ο υπουργός».