Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του 9ου προέδορυ της ΔΝ έχει ξεκινήσει καθώς έχουν κλείσει όλες οι 1.200 κάλπες.
Η ΚΕΦΕ με εγκύκλιο είχε έδωσε μικρή παράταση σε όσα εκλογικά κέντρα είχαν μικρές ουρές ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση.
Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 320.000 ψηφοφόρους που προσήλθαν (μειωμένη κατά 20% η συμμετοχή), ενώ το αποτέλεσμα εκτιμάται πως θα ανακοινωθεί κατά τις 23.00.
2442032.jpg
Η διαδικασία, πάντως, είχε και πάλι απρόοπτα με πρώτο και «καλύτερο» την αναστάτωση στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας εισέβαλε στο εκλογικό κέντρο. Οι εισβολείς έκλεψαν την κάλπες, έριξαν μπογιές, έγραψαν το μήνυμα «Ο Τεμπονέρας ζει», προκάλεσαν υλικές ζημιές, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.
2442022.jpg
Αποτέλεσμα; Η εφορευτική ομάδα να παίρνει τηλέφωνο τους 192 που είχαν ήδη ψηφίσει για να προσέλθουν και να ψηφίσουν εκ νέου!
Αναστάτωση και αντιδράσεις από "διαρροή" για προβάδισμα Μητσοτάκη
Αναστάτωση προκάλεσαν, την ίδια ώρα εκτιμήσεις κύκλων του Κυριάκου Μητσοτάκη πουείπαν ότι θα ψηφίσει τελικά περίπου το 80-85% σε σχέση με τον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών και πως «έχουμε ενδείξεις πως υπάρχει ισχυρό προβάδισμα και διακριτή διαφορά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη».
2441913.jpg

Κύκλοι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αρκέστηκαν να σχολιάσουν πως δεν είναι έτσι τα πράγματα, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης διέψευσε με δήλωσή του διαρροές που έχουν σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ενωτικοί στις δηλώσεις τους οι υποψήφοι
Ενωτικοί ήταν, πάντως, στις δηλώσεις τους νωρίτερα οι υποψήφιοι πρόεδροι Κυριάκος Μητσοτάκης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ μήνυμα ενότητας έστειλε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Το παρών στην κάλπη έδωσαν και οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.
2442224.jpg
«Σήμερα ολοκληρώνουμε τη διαδικασία που ξεκινήσαμε στις 20 Δεκεμβρίου ώστε να κάνουμε τη ΝΔ μια μεγάλη, δυνατή, σύγχρονη, ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη» δήλωσε εξάλλου ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.