​Ομαλά εξελίσσεται πλέον η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου στην Νέα Δημοκρατία. Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr, οι κάλπες άνοιξαν το πρωί της Κυριακής στις 07:00, για το δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης ανάμεσα σε Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, σημειώθηκαν επεισόδια σε εκλογικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας όταν μέλη του Ρουβίκωνα μπούκαραν μέσα, πέταξαν μπογιές, κατέβασαν ένα πα��ό και φεύγοντας άρπαξαν μία κάλπη με 120 ψηφοδέλτια. Στο συγκεκριμένο τμήμα οι εκλογές «πάγωσαν» για λίγο, όμως πλέον συνεχίζονται κανονικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι τις 12:30 περισσότεροι από 80.000 πολίτες είχαν ψηφίσει ενώ στον πρώτο γύρο οι ψηφοφόροι μέχρι την ίδια ώρα ξεπερνούσαν τους 100 χιλιάδες. Πάντως αυτή η μικρή πτώση θεωρείται άκρως φυσιολογική.

Αξίζει να σημειωθεί η Μακεδονία είναι αυτή που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα μιας και εκεί αναμένεται να γίνει η μεγάλη μάχη. Και αυτό γιατί ο Απόστολος Τζιτζικώστας προέκρινε ψήφο κατά συνείδηση και φάνηκε πως έτεινε ελαφρώς προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ από την άλλη ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έδειξε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.