Πέφτει σήμερα η αυλαία για την προεκλογική περίοδο της Ν.Δ, η οποία κράτησε σχεδόν 4 μήνες.

Οι κάλπες του δεύτερου και καθοριστικού γύρου άνοιξαν το πρωί της Κυριακής, στις 07:00, προκειμένου να υποδεχτούν τους περίπου 400 χιλιάδες ψηφοφόρους της 20ης Δεκεμβρίου οι οποίοι αναμένεται να αναδείξουν τον 8ο πρόεδρο του κόμματος, επιλέγοντας ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά τις 20ης Δεκεμβρίου, ενώ οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 19:00. Ωστόσο έχει προβλεφθεί και η δυνατότητα παράτασης τουλάχιστον μισής ώρας για τις περιπτώσεις των τμημάτων όπου θα κριθεί αναγκαίο.

Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν μόνο όσοι ψήφισαν και στον πρώτο γύρο, ενώ θα ψηφίσουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα με την προηγούμενη φορά. Δεν χρειάζεται να πληρώσουν τρία ευρώ, ωστόσο θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα, ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης προκειμένου να γίνεται η ταυτοποίηση από τις εφορευτικές επιτροπές.

Συνολικά έχουν στηθούν 1.290 κάλπες σε 883 εκλογικά τμήματα, ενώ οι ψηφοφόροι θα παίρνουν στα χέρια τους τρία ψηφοδέλτια: ένα για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ένα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι ένα λευκό.

Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης δήλωσε πως εκτός απροόπτου (αν δηλαδή δεν κλείσουν πολύ αργά οι κάλπες όπως την προηγούμενη φορά) το αποτέλεσμα αναμένεται να έχει βγει στις 23:00. Επίσης, η διασταύρωση των στοιχείων δεν θα γίνει μόνο με φαξ αλλά και με e-mail.