Σαν «βόμβα» έσκασε σε Κουμουνδούρου και Μαξίμου η δήλωση του Νάσου Αθανασίου περί συγνώμης από Σημίτη και Γιαννίτση για το ασφαλιστικό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Το ασφαλιστικό είχε πρόβλημα πριν από το 1997. Τα ταμεία είχαν καταρρεύσει και είχαν χρεοκοπήσει επί κυβέρνησης Σημίτη. Μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για πολλά πράγματα, όπ��ς για την ενθάρρυνση της διαπλοκής, αλλά πρέπει από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον υπουργό Γιαννίτση να ζητήσουμε συγνώμη γιατί από τότε είχαν καταλάβει ότι τα ταμεία καταρρέουν και πρέπει να κάνουμε κάτι».

Η τοποθέτηση του κ. Αθανασίου προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και λίγες ώρες μετά ήρθε το «άδειασμα» από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως σχολίασαν κυβερνητικές πηγές, δεν έχουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ ίδια γνώμη με τον κ. Αθανασίου, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «η διαφοροποίηση απόψεων είναι δικαίωμα κάθε στελέχους».

Μάλιστα, επεσήμαναν και διαφορές ανάμεσα στο τότε και στο τώρα λέγοντας πως η μεταρρύθμιση Σημίτη ήταν προσπάθεια να περικοπούν τα δικαιώματα σε συνθήκες ανάπτυξης ενώ το σημερινό νομοσχέδιο είναι να εξασφαλιστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα σε συνθήκες ύφεσης.

Μάλιστα, οι πηγές από το Μαξίμου τόνισαν πως το 2002 ο κ. Σημίτης έπαιξε τα αποθεματικά των ταμείων στο χρηματιστήριο για να κερδίσει τις εκλογές.