Την ανάγκη -έστω- στοιχειώδους συνεννόησης της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση υπογράμμισε ο Νίκος Χατζηνικολάου, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα που έρχονται αν οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές.

«Μπαίνουμε σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση με πολύ μεγάλα αγκάθια: το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το αγροτικό και τα κόκκινα δάνεια. Πρόκειται για τέσσερα μέτωπα-φωτιά στα οποία πρέπει η κυβέρνηση να βρει τις λύσεις και να τις περάσει το κοινοβούλιο με μια ασθενή πλειοψηφία 153 βουλευτών» τόνισε ο κ. Χατζηνικολάου στο σχόλιό του στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Αυτό, όπως είναι φυσικό, δημιουργεί ένα αίσθημα πολιτικής αστάθειας και ρευστότητας για τη χώρα σε μία περίοδο που η Ελλάδα επιθυμεί να γυρίσει σελίδα και να φέρει κεφάλαια από το εξωτερικό και να πετύχει την περιβόητη ανάπτυξη» σημείωσε ο εκδότης των Real News και «Αγοράς».

Όπως εκτίμησε, «είναι προφανές ότι στους επόμενους 2-3 μήνες θα κριθεί το πως θα προχωρήσει η χώρα».

«Το κρίσιμο είναι να μην πάει η χώρα στα βράχια. Να καταφέρουν οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν. Η κυβέρνηση να κάνει προτάσεις με τις οποίες να μη βλάπτει την οικονομία, να μη χτυπά για άλλη μία φορά τα ασθενή πορτοφόλια και τη ζήτηση, κατα��τρέφοντας την επιχειρηματικότητα στη χώρα. Και εννοώ την αύξηση στις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων που δεν είναι καλή λύση για το ασφαλιστικό» σημείωσε ο κ. Χατζηνικολάου, προσθέτοντας ότι και η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει προτάσεις: «Να μην κάνει αυτά για τα οποία κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ όταν εκείνη ήταν στα αντιπολιτευτικά έδρανα. Πρέπει να καταθέσει προτάσεις και να συνεννοηθεί ��ε την κυβέρνηση. Εκτός αν έχουμε αποφασίσει ότι θα πάμε στο επόμενο τρίμηνο για 4η φορά μέσα σε έναν χρόνο στις κάλπες. Αλλά αυτό θα είχε σοβαρές συνέπειες για την οικονομία και την εικόνα της χώρας και θα οδηγούσε την εθνική μας πορεία στα βράχια».

«Ας το σκεφτούν με προσοχή γιατί αυτή την εποχή ανοίγουν και κρίσιμα εθνικά θέματα. Όπως αποκαλύπτει η Αγορά που κυκλοφορεί το Σάββατο, είμαστε μπροστά σε εκβιασμό για το Αιγαίο. Οι Βρυξέλλες έχουν στείλει τελεσίγραφο ότι αν δεν συνεργαστούμε τους Τούρκους για κοινές επιχειρήσεις στο προσφυγικό κινδυνεύουμε με έξοδο από τη Σένγκεν. Είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων, και πρωτίστως της κυβέρνησης, στοιχειωδώς να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν για να μην πάει η χώρα στα βράχια» κατέληξε ο κ. Χατζηνικολάου.