Στη σκιά του Κώστα Καραμανλή θα πραγματοποιηθεί και ο β' γύρος των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, ενώ οι δύο μονομάχοι κορυφώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία με συνεχείς συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης.

«Είναι ο πρόεδρος της καρδιάς μου… Είναι μεγάλο πλεονέκτημα και τιμή που λένε ότι με στηρίζει» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για τον Κώστα Καραμανλή. «Τι εξυπηρετούν όσοι τα λένε αυτά; 5 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου; Το κόμμα δεν έχει βασικό μέτοχο» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάντως και οι δύο από κοινού επιτίθενται με δριμύτητα στον Αλέξη Τσίπρα.

«Υποκριτής, προσχηματικός, τυχοδιώκτης. Το παιδί δεν το έχει, δεν το αισθάνεται…» ισχυρίσθηκε ο Β. Μεϊμαράκης, ενώ ο Κ. Μεϊμαράκης ισχυρίσθηκε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βουτηγμένος στα ψέματα που είπε και στο λαϊκισμό. Θα φθείρεται μονίμως».

Ενωτικό μήνυμα έστειλε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς: «Ενοποιητικός ο ρόλος μου, να βεβαιωθούμε ότι η παράταξη οργανωμένα και ενωμένη θα προχωρήσει».
Εντύπωση προκάλεσαν δύο δημοσιεύματα: Της «Αυγής» που ��ε κεντρικό της άρθρο πλέκει το εγκώμιο της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, ενώ αντίστοιχα καλά λόγια αλλά για την υποψηφιότητα Μητσοτάκη αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική FAZ.

Την Κυριακή θα μπορούν να ψηφίσουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα μόνο όσοι ψήφισαν και στον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών χωρίς αυτή τη φορά να πρέπει να πληρώσουν.

​​​