Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων της ΝΔ άφησε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

«Θα κάνουμε δραστική περικοπή των κομματικών δαπανών με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, ενδεχομένως και με απολύσεις υπαλλήλων της ΝΔ… Αν δεν μπορούμε να νοικοκυρέψουμε το κόμμα μας δεν μπορούμε να νοικοκυρέψουμε τη χώρα» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Όπως πρόσθεσε, το μεγαλύτερο τμήμα της κρατικής επιχορήγησης θα πηγαίνει για την αποπληρωμή των παλαιότερων χρεών. Ο ίδιος προανήγγειλε ακόμα ότι εάν εκλεγεί η ΝΔ θα αλλάξει κτίριο κεντρικών γραφείων, το οποίο δεν θα είναι όμως η Ρηγίλλης.

Για το θα πράξει μετά τις εκλογές αν ηττηθεί, ανέφερε ότι θα στηρίξει τον κ. Μεϊμαράκη, «όπως πιστεύω ότι και ο κ. Μεϊμαράκης θα στηρίξει εμένα αν εκλεγώ».
Σε άλλο σημείο ανέφερε όμως: «Είχα διακινδυνεύσει μία πρόβλεψη ότι θα είμαι στον β΄ γύρο , την διακινδυνεύω και τώρα, ότι θα κερδίσω τις εκλογές».

Όσον αφορά την κυβέρνηση, άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της και ανέφερε σχετικά με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης: «Ο κ. Τσίπρας έχει δώσει δείγματα γραφής πια. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να χρησιμοποιηθούμε. Αν ψάχνει για δεκανίκια ας ψάξει αλλού».

​​