Το υπουργείο Υγείας μπορεί να απέλυσε με «έκτακτες» ενέργειες και ύστερα από συνέντευξη-εξπρές τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Ελπίς Θεόδωρο Γιάνναρο, όπως και τη μεγάλη πλειοψηφία των διοικητών νοσοκομείων ως γνωστόν, αλλά του ζητά και 20 ημερομίσθια από πάνω, όπως κατήγγειλε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989!

«Το νοσοκομείο μου χρωστάει το πολλαπλάσιο», υποστήριξε ο κ. Γιάνναρος. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι επί χρόνια αμειβόταν με 600 ευρώ λιγότερο από τον προβλεπόμενο μισθό διοικητή νοσοκομείου, όπως διαπίστωσε εκ των υστέρων και αναφέρθηκε σε «ευτελισμό των αξιών και για εκδικητικό, απάνθρωπο και άδικο σύστημα».

«Δεν καταλαβαίνουν ότι κάποια στιγμή η χώρα πρέπει να είναι δίκαιη. Δεν μπορούν σε έναν διοικητή να χρωστούν τόσα χρήματα και να μου λένε πήγαινέ το δικαστικά» ανέφερε επίσης.

«Πρέπει να πούμε στην αδικία όχι! Δεν θα το κάνω! Δεν θα δώσω δεκάρα εφόσον μου τα χρωστούν. Αυτό συμβαίνει σε όλους, όχι μόνο σε μέ��α. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που κάνει. Το να πουλάς μούρη είναι άγνοια, αλαζονεία ή ηλιθιότητα. Ο καθένας γράφει στο κούτελό του τί είναι. Το κράτος στον πολίτη φέρεται άδικα και λαμογίστικα. Είναι θέμα όλων των Ελλήνων», δήλωσε επίσης κ. Γιάνναρος.

Όπως ανέφερε δεν έχει κινηθεί δικαστικά ακόμα. «Για να πάω στο νοσοκομείο το 2010 το ΦΕΚ έκανε 2 μήνες για να βγει. Τώρα βγήκε αμέσως. Είναι τιμή για να με χτυπάνε τέτοια τυπάκια ως διοικητή. Υπήρχε μεγάλη σπουδή για να απομακρυνθώ από το νοσοκομείο. Ήμουν κίνδυνος για κάποιους. Χωρίς τον μανδύα του διοικητή είμαι μεγαλύτερος κίνδυνος. Ποτέ δεν με ενδιέφεραν ιδιαίτερα τα χρήματα. Έπαιρνα για καιρό 600 ευρώ λιγότερα και δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Έχω μπει στο νόμο Κατσέλη. Αν χάσω τη δυνατότητα να συνεχίσω να είμαι στο νόμο Κατσέλη, τι κράτος είναι αυτό»;

​​​