Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΓΣΕΕ σχετικά με την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων, κατά την οποία συμφωνήθηκε διμερώς (και χωρίς την συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων) η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
«Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εργοδοτικές οργανώσεις συνέβη κάτι το πρωτοφανές. Συμφώνησαν κυβέρνηση και εργοδότες να αυξήσουν τις δικές μας εισφορές, τις εισφορές των εργαζομένων. Όσο για την περίφημη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό οι εργοδοτικές εισφορές είχαν μειωθεί κατά περίπου 5 μονάδες και θα αυξηθούν μόνο κατά 0,5%» αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Η ΓΣΕΕ ασκεί και γενικότερη κριτική στην κυβέρνηση, για το ασφαλιστικό:
«Η κυβέρνηση αποκλείει όσους δεν συμφωνούν με το σχέδιο ΤΕΡΑΣ για το ασφαλιστικό που προωθεί. Γι΄ αυτό και εμείς οργανώνουμε την Παρασκευή 15 Γενάρη ένα μίνι συνέδριο, μια μεγάλη σύσκεψη όλων των πρόεδρων των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών της χώρας, για να αποφασίσουμε τις απεργιακές και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με στόχο να αποτρέψουμε τα χειρότερα».

​​