Ταξιδάκι στην Πάτρα θα κάνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας! Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ θα επισκεφθεί την πόλη της Πελοποννήσου την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, όπου στις 12.30 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης Κώστα Πελετίδη και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεροπαναγιώτη- Θεοδωρακοπούλου Κατερίνα, στο Δημαρχείο Πατρέων.

Το βράδυ της Κυριακής, ο κ.Κουτσούμπας θα παρακολουθήσει την παράσταση «H Ζωή του Γαλιλαίου», του Μπέρτολτ Μπρεχτ, στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και θα συναντηθεί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου και πρωταγωνιστή της παράστασης Κ��στα Καζάκο.

Το έργο
galilaios.jpg
Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση. Σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τον σπουδαίο επιστήμονα που κινείται ανάμεσα στη γνώση και την έρευνα αλλά και τον αντιδογματικό, σχεδόν επαναστατικό τρόπο συμπεριφοράς του. Ο μεγάλος Ιταλός αστρονόμος, μαθηματικός και φυσικός, επιβεβαιώνει την θεωρία του Κοπέρνικου, αποδεικνύοντας ότι η Γη στρέφεται γύρω από τον Ήλιο και δεν αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος. Ο θεμελιωτής της σύγχρονης επιστήμης, αποκηρύσσει την θεωρία του συγκρούεται με την Ιερά Εξέταση και συνεχίζει την πνευματική του δραστηριότητα μέχρι το τέλος της ζωής του.
Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ