​Το γεγονός ότι η διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ έχει τραβήξει πολύ παραδέχθηκε ο υποψήφιος για το αξίωμα αυτό, Β. Μεϊμαράκης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όπως είπε, βρίσκεται σε μια ευγενή άμιλλα με τον αντίπαλό του, Κ. Μητσοτάκη και σημείωσε πως «όποιος κι αν κερδίσει, η ΝΔ θα τραβήξει το δρόμο της».

Ο Β. Μεϊμαράκης υπενθύμισε για μια ακόμα φορά πως εκείνος δεν εγκατέλειψε ποτέ την παράταξη, και στις χαρές και στις λύπες, ενώ απαντώντας σε όσους προτάσσουν την ανανέωση ως προτεραιότητα για το κόμμα είπε:

«Η ανανέωση δεν είναι μόνο ηλικιακή. Πρέπει να συνοδεύεται από αξιοκρατία και διαδικασίες. Οραματίζομαι ένα κόμμα που θα έχει τέτοιες δι��δικασίες, ώστε να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς».

Επεσήμανε άλλωστε πως η ΝΔ δεν έχασε νέους ηλικιακά ψηφοφόρους, αλλά ψηφοφόρους που ήταν στις ηλικές 50 – 65 που εξαιτίας της κρίσης έμειναν άνεργοι, ή είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται.

Δεν απέκλεισε επίσης να υπάρξει μια εσωτερική ένταση στη ΝΔ μετά από την εκλογή του νέου προέδρου, ενώ αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών τόνισε:

«Εγώ έχω αφετηρία το 28% στις εκλογές, δεν είναι το ταβάνι. Του Κυριάκου την αφετηρία δεν την ξέρουμε».

Τέλος δεσμεύτηκε πως αν εκλεγεί εκείνος πρόεδρος της ΝΔ, τότε το κόμμα θα είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις από τον Φεβρουάριο και μετά.