​Να... εκσυγχρονιστεί και να κάνει δεκτά και τα e-mail (ηλεκτρονικά μηνύματα) για την αποστολή αποτελεσμάτων του β’ γύρου των εκλογών της Κυριακής αποφάσισε ο επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης μετά τον σάλο που υπήρξε στον α’ γύρο όταν τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν με τρεις ημέρες καθυστέρηση.

«Τι θα κάνουμε αυτή την Κυριακή; Επειδή το fax είχε κατά κάποιον τρόπο έχει ξεπεραστεί - παρόλο που ήταν πιστή εφαρμογή του καταστατικού μας, διότι θα σας θυμίσω ότι και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στις εθνικές εκλογές στέλνουν τηλεγράφημα στη Νομαρχία για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα, που φέρει τις υπογραφές των μελών της εφορευτικής επιτροπής - αποφασίσαμε αυτή τη φορά να δεχθούμε και το e-mail» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τραγάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του "Βήματος".

Όπως είπε ο κ.Τραγάκης, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μαζί με τον πρόεδρο των τοπικών εφορευτικών επιτροπών «θα μπορούν να ...φωτογραφίσουν, όπου μπορούν και όσο μπορούν το πρακτικό της ψηφοφορίας και να μας το αποστείλουν με e-mail, ώστε να έχουμε πιο γρήγορα ένα αποτέλεσμα, που θα έχουμε πιο γρήγορα ένα αποτέλεσμα».

Ωστόσο, o κ.Τραγάκης δεν εγκατέλειψε πλήρως τη λύση του fax, επικαλούμενος το παράδειγμα του «γέροντα προέδρου από τη Δροσοτσάνη, ο οποίος δεν έχει τηλέφωνο για να μπορεί να πάρει 4G ή δεν έχει internet… Κάποιος θα έχει εκεί λοιπόν, αλλά αυτός που θα έχει όμως, κρατήστε το αυτό, πρέπει να είναι επιβεβαιωμένος χρήστης».

Με τη Νέα Δημοκρατία να χρησιμοποιεί την... τεχνολογία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, μια πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων θα υπάρχει στις 11 το βράδυ της Κυριακής εκτός και αν –όπως είπε- λόγω αυξημένης προσέλευσης αργήσουν να κλείσουν οι κάλπες.