«Θα επανεξετασθεί η πρόταση για όσους αμείβονται με μπλοκάκι και έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας, μέχρι ένα ορισμένο ύψος εισοδήματος. Στα μικρά ποσά που είναι το 70-80% οι εισφορές που θα καταθέσουν είναι μικρότερες από τις προηγούμενες. Αυτό θα βοηθήσει την εισροή χρήματος στα ταμεία που ήταν και το μεγάλο πρόβλημα μέχρι τώρα» ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real fm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι θα αναληφθεί δράση κατά της ανασφάλιστης εργασίας: «Οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες αφορούν τα μεγάλα εισοδήματα. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι στα μικρότερα εισοδήματα -περίπου στο 10.000 για παράδειγμα-, τώρ�� με το νέο ποσοστό θα πληρώνει 2.000 αντί για 6.000 ή 7.000. Είναι αλήθεια ότι η ανασφάλιστη εργασία που υπολογίζεται σήμερα στο 20-25% ζημιώνει το ασφαλιστικό σύστημα γύρω στα 4 δισ. ευρώ.Άμεσα θα είναι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να ενισχυθεί το ΣΕΠΕ, με στόχο το ποσοστό να μειωθεί κατά 10%, άρα να έχουμε εισροές περίπου 1,5 δισ. ευρώ».
Αναφορικά με τους συνταξιούχους ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι «οι σημερινές συντάξεις είναι πλήρως προστατευμένες. Η προσωπική διαφορά διατηρείται και θα απομειώνεται όσο αυξάνονται οι μελλοντικές συντάξεις, και μέχρις ότου αυτές φτάσουν στο επίπεδο των παλαιών».

Για τις νέες κύριες συντάξεις, τόνισε ότι «σε σχέση με το Ν. 3863 -όπως διαμορφώθηκε μετά τις περικοπές, η πρόταση η δική μας δίνει υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, μεγαλύτερη σύνταξη στους χαμηλόμισθους (κάτω από 1.500 ευρώ) και όσους έχουν λιγότερα χρόνια ασφάλισης (20 και κάτω)».

Όσον αφορά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων, ο γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «ήταν σε καλό κλίμα και οι παρατηρήσεις θα ληφθούν υπόψη».

Ο ίδιος δήλωσε ότι «είναι μια μεγάλη μάχη που θα δοθεί με τους δανειστές» και ότι «η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες μειώσεις».