Η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Άννας Συνοδινού σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στον κόσμο του θεάτρου και της τέχνης, αλλά και στην πολιτική ηγεσία του τόπου.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που εξέδωσαν συλλυπητήριο μήνυμα ήταν και ο πρωθυπουργός.

«Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για το θάνατο της μεγάλης τραγωδού Άννας Συνοδινού. Η Άννα Συνοδινού τίμησε το ελληνικό θέατρο με κορυφαίες ερμηνείες και συνέπεια ,ποιώντας ήθος τόσο στην τέχνη της όσο και στην πολιτική. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της και στους ανθρώπους του ελληνικού θεάτρου», ανέφερε το σχετικό μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα και το υπουργείο Πολιτισμού αποχαιρέτισε την μεγάλη καλλιτέχνιδα.

«Η Άννα Συνοδινού υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες ηθοποιούς. Συνέδεσε το όνομά της προπάντων με το αρχαίο δράμα. Διέπρεψε όμως με την επιβλητική της τεχνική και σε ρόλους του νεότερου και σύγχρονου ρεπερτορίου, ενώ θα μπ��ρούμε πάντα να τη θαυμάζουμε σε κινηματογραφικές ταινίες όπως “Ο άνθρωπος του τραίνου”. Στην πολιτική της δράση, η Άννα Συνοδινού κόσμησε τη Βουλή των Ελλήνων και την πολιτική ζωή του τόπου με την ουσιαστική παρουσία της και το δημοκρατικό της ήθος. Για την απώλειά της εκφράζω στους οικείους της τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς.

Η κηδεία της Άννας Συνοδινού θα γίνει δημοσία δαπάνη.