Καθαρό προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δείχνει στο παρά πέντε του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ, η δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll, προκαλώντας την αντίδραση συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα αποτελέσματα του γκάλοπ, το οποίο διεξήχθη το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου, δείχνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προηγείται με ποσοστό 51,6%, το οποίο ανεβαίνει στο 52,5% για όσους ψηφίσουν σίγουρα, έναντι 36,3% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσει το 8,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ, από τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ότι «σίγουρα ή μάλλον» θα προσέλθει την Κυριακή για να ψηφίσει για την εκλογή προέδρου, ενώ δηλώνει ότι «σίγουρα ή μάλλον» δεν θα ψηφίσει μόιις το 1,1%.

Για το ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα και την ανανέωση της παράταξης, το 48,6% απάντησε ο Μεϊμαράκης, το οποίο ανέρχεται σε 50,1% σε όσους θα συμμετάσχουν σίγουρα στην εκλογή προέδρου.

Ο κ. Μεϊμαράκης θεωρείται επίσης ότι μπορεί να γίνει καλύτερος πρωθυπουργός και ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει στις επόμενες εκλογές με ποσοστό 45,7% έναντι 34,3% που υποστηρίζει το ίδιο για τον κ. Μητσοτάκη.Ποσοστό 4,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.

Συνεργάτες Μητσοτάκη : «Κυριακή κοντή γιορτή»

Συνεργάτες του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της «Opinion Poll» για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωναν:

«Όσο μέσα έπεσε η συγκεκριμένη εταιρεία στην πρόβλεψη του α' γύρου που έδινε στον κ. Μεϊμαράκη ποσοστό 49,8% και στον κ. Μητσοτάκη ποσοστό 17,6% άλλο ��όσο θα πέσει μέσα και στην πρόβλεψη του αποτελέσματος του β΄γύρου.

Άλλωστε η ίδια η εταιρεία ομολόγησε ότι δεν έχει τη λίστα των πολιτών που ψήφισαν στον α' γύρο και οι 930 που απάντησαν, κατά δήλωσή τους πήγαν στη κάλπη των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου. Κυριακή κοντή γιορτή».
​​