Τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ ως την καλύτερη λύση για την Ελλάδα προτείνει το Forbes σε δημοσίευμα του στο οποίο τονίζει πως «εννοείται ότι δεν τελείωσε η ελληνική κρίση».

Το αμερικανικό περιοδικό τονίζει πως η ιδέα ότι «η αναδίπλωση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Τρόικα το καλοκαίρι θα αποτελούσε το τέλος της ελληνικής οικονομικής κρίσης ήταν κάτι ανάμεσα στην ελπίδα και την παραπλάνηση».

Το Forbes αναφέρει πως το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο χαρακτηρίζει «γενναιόδωρο», ήταν ��νέκαθεν μήλον της έριδος με τους δανειστές και από τα βασικά ζητήματα που οδήγησαν στην πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Ήταν πάντα αλήθεια ότι η ελληνική χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ θα ήταν η καλύτερη λύση» τονίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας πως στην οικονομία όπως και στην οδοντιατρική είναι συχνά προτιμότερο το σοκ του δυνατού πόνου τώρα και να το ξεπερνάει κανείς στη συνέχεια από το να παρατείνονται τα πράγματα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς έτσι «ο πόνος στο τέλος επιστρέφει χειρότερος».