​Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρχει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις και ότι θα προφυλαχθούν οι ασθενέστεροι, έδωσε ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

Εξήγησε μάλιστα ότι από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό «εξαιρέθηκαν οι συνταξιούχοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας γιατί οι μειώσεις τους έφτασαν ήδη άνω του 60%».

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς, ο κ. Καμμένος διαφοροποιήθηκε και είπε:

«Αδικείται ο κ. Σεραφείμ. Η δική του φωνή μπορεί να είναι πιο σκληρή, πιο δυνατή, πιο ακραία μερικές φορές, όμως εδώ πρόκειται για απόφαση της ιεραρχίας. Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου μας δεσμεύουν όλους. Είμαι στο υπουργικό συμβούλιο αλλά είμαι και Έλληνας Ορθόδοξος», είπε, τονίζοντας πως η Εκκλησία δεν είναι ούτε ακραία, ούτε ομοφοβική.

Τέλος, υπογράμμισε την πολύ καλή προσωπική σχέση που έχει ο ίδιος με τον Μητροπολίτη Πειραιώς και θύμισε πως ο ίδιος πρόσφατα πήγε στη γιορτή του για να του ευχηθεί.

Όσο γιατί ο ίδιος δεν πήγε στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά, είπε ότι είχε κανονίσει εδώ και μέρες να βρίσκεται στη φρεγάτα Κουντουριώτης.