Δεν υπάρχει ακόμα καθορισμένη ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα και η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας τελεί υπό εξέταση, δήλωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπος της Κομισιόν Βανέσα Μοκ, κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σε σχέση με την 18η Ιανουαρίου, ημερομηνία που το ΔΝΤ προσδιόρισε προ ημερών από τη Ουάσιγκτον ως ημερομηνία καθόδου της δικής του αποστολής, η Βανέσα Μοκ εξήγησε ότι η Κομισιόν δεν έχει αποφασίσει πότε θα στείλει τη δική της αποστολή, ενώ για το ασφαλιστικό εξήγησε ότι η Κομισιόν θα το συζητήσει και πάλι με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, όταν αυτή ξεκινήσει.

Πηγές της Κομισιόν έλεγαν σε ομήγυρη δημοσιογράφων, πως θεωρούν την 18η Ιανουαρίου πολύ κοντινή ημερομηνία, θεωρώντας «τα τέλη του μήνα» πιθανότερο διάστημα. Παρέπεμπαν όμως ταυτόχρονα και στις δηλώσεις που θα κάνει ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας του Εurogroup την επόμενη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.

Το Εurogroup προετοιμάζει σήμερα η ομάδα των εκπροσώπων υπουργείων οικονομικών των 18, γνωστή και ως Euroworking Group. Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι δεν είχαν ενημέρωση από το ΔΝΤ για την ημερομηνία της 18ης Ιανουαρίου.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου