Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Σκάι 100,3.

«Στο ασφαλιστικό δεν έχουν καμία σχέση οι παρεμβάσεις που ζητούνται σήμερα με αυτές που ζητούσε η τρόικα πριν από ένα χρόνο. Άρα υπάρχει πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αντί να λύσουμε το ασφαλιστικό μέσα από μια γενναία αναπτυξιακή πολιτική, οδηγούμαστε σε αντικίνητρα στην εργασία και σε αύξηση της "μαύρης" εργασίας και της φοροδιαφυγής».

Όσον αφορά τη στάση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν μπορούμε να παράσχουμε αλά καρτ στήριξη σε μια Κυβέρνηση που μας οδηγεί σε εντελώς λάθος κατεύθυνση», ενώ διέψευσε ότι του έχει ασκηθεί η οποιαδήποτε πίεση από το ΕΛΚ.

Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε πεπεισμένος ότι υπάρχουν περιθώρια δημοσιονομικών εξοικονομήσεων στο σκέλος των δαπανών και υπογράμμισε πως «μπορούμε να κάνουμε ηπιότερες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό εξοικονομώντας δαπάνες από αλλού».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι είναι πολύ περήφανος για το έργο του και τις μεταρρυθμίσεις στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ σημείωσε πως ο ίδιος θέλει «ανταγωνιστική οικονομία και ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος» ώστε «να μεγαλώσουμε την πίτα και όχι να μοιράζουμε τη φτώχεια μας».

«Η Νέα Δημοκρατία ως κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα πρέπει να πρεσβεύει τις ίσες ευκαιρίες αλλά όχι την ίδια κατάληξη, να προκόβει ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του» τόνισε, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι στον πρώτο γύρο το 60% ψήφισε για να αλλάξει σελίδα η ΝΔ αλλά «τα ποσοστά δεν αθροίζονται».

Εν τω μεταξύ, το εγκώμιο της υποψηφιότητας του κ.Μητσοτάκη πλέκουν δύο ξένα δημοσιεύματα. Η αμερικάνικη «Wall Street Journal» σε άρθρο με τίτλο «Αχτίδα του νέου έτους για την Ελλάδα» και η γερμανική FAZ με τίτλο «Ένας φιλελεύθερος αντάρτης θέλει να προκαλέσει τον Τσίπρα σε μονομαχία».

Δείτε περισσότερα για τις δηλώσεις Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR