«Το παιδί δεν κάνει, δεν μπορεί να είναι ηγέτης» είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης για τον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στο πρωινό του Mega.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που είχε ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός» και παρόλα αυτά απέτυχε, ενώ σημείωσε ότι τα μέτρα τα επιλέγει και τα εφαρμόζει ο ίδιος και όχι οι ξένοι.

Ο ίδιος, τόνισε πως δεν θα δώσει καμία συναίνεση στην κυβέρνηση και την πολιτική της γιατί «μας βάζει πιο βαθειά στην κρίση και το αδιέξοδο», ενώ ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό.

«Εφόσον κυβέρνηση αποτύχει να φέρει εις πέρας την αποστολή που της έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός, οφείλει να το ομολογήσει και να φύγει» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα συμμετέχει σε οικουμενική κυβέρνηση.

«Χρειαζόμαστε μια ηγεσία που θα την εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες» είπε στη συνέχεια, ενώ αναφορικά με τις εκλογές της Κυριακής στη ΝΔ υπογράμμισε πως δεν είναι «δεν είναι μονομαχία».

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα «που εκφράζει όλους και πολύ περισσότερο τους αδύναμους» και έθεσε ως στόχο του -αν εκλεγεί πρόεδρος- τη δημιουργία ενός κόμματος με σύγχρονες δομές, ανοιχτή δημοκρατική λειτουργία «ώστε να εκφράζει και να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες και τις Ελλ��νίδες».

Για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Μεϊμαράκης λέει ότι «έκανε μεταρρυθμίσεις και προώθησε πολιτικές και μέτρα που απέτρεψαν τη χρεοκοπία της χώρας και την έξοδό της από το ευρώ». Αναφορικά με την ένταση που υπήρξε ανάμεσά τους, ο ίδιος είπε ότι δεν ισχύει και πως απλά απάντησε σε μία δήλωση του πρώην πρωθυπουργού που θεώρησε πως τον αφορούσε.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε και στο θέμα που δημιουργήθηκε μετά τις χθεσινές δηλώσεις του για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και την αντίδραση του γραμματέα του κόμματος, διαψεύδοντας ότι τον είπε «πορτιέρη»: «Καλώ τον ίδιο και τους δημοσιογράφους να δουν το βίντεο. Ποτέ δεν τον είπα έτσι. Και μην υποβιβάζουμε και τον πορτιέρη. Παρότι μίλησα καλά για αυτόν χθες, έδειξε ότι έχει εμμονή. Εγώ είπα ότι δεν κάνει για γραμματέας αλλά κάνει για άλλες θέσεις. Με την εμμονή και την εμπάθεια που τον διακατέχει και επειδή νομίζει ότι όλα περιστρέφονται γύρω από αυτόν, θέλησε να κάνει μία παρερμηνεία και να διαστρέψει όσα είπα».