​Ότι θα παραμείνει «στρατιώτης της παράταξης» ακόμα και αν ηττηθεί από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις επερχόμενες εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Χωρίς να σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον αντίπαλο του, τόνισε πως αν δεν κερδίσει, «θα είμαι στρατιώτης στην υπηρεσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να με αξιοποιήσει με όποιον τρόπο κρίνει ότι είναι ο καλύτερος».

Αν και δήλωσε πως θεωρεί τον εαυτό του αουτσάιντερ της κούρσας, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών, λέγοντας:

«Είμαι 47 ετών, ούτε νέος, ούτε πολύ μεγάλος.Εχω τη δυνατότητα να ανανεώσω την παράταξη πιο ουσιαστικά από ό,τι μπορεί να το κάνει ο κ. Μεϊμαράκης. Εγώ ονειρεύομαι τη ΝΔ του διαδικτύου και όχι του FAX».

Αναφερόμενος στο θέμα των απολύσεων, επανέλαβε ότι κλήθηκε να υλοποιήσει μια συμφωνημένη πολιτική, σημείωσε ωστόσο χαρακτηριστικά: «Αν πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στις υπηρεσίες των γιατρών ή των καθαριστριών, θα επιλέξω αυτές των γιατρών».

Για την καυτή πατάτα του ασφαλιστικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν κάθετος, δηλώνοντας πως:

«Εμείς θα καταψηφίσουμε το ασφαλιστικό και θα πούμε όχι, όχι μόνο γιατί διαφωνούμε με την βασική φιλοσοφία, αλλά κυρίως γιατί η ένταση της παρέμβασης είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προσφέρουμε α λα καρτ στήριξη σε αυτή την κυβέρνηση, να αναζητεί δεκανίκι στην αξιωματική αντιπολίτευση στα δύ��κολα για να μπορεί ταυτόχρονα να αποδομεί την παιδεία, να διαλύει την δημόσια διοίκηση, να υπονομεύει την δικαιοσύνη και να κατακρεουργεί τις ανεξάρτητες αρχές. Λέμε όχι από τώρα, είμαι ξεκάθαρος! Γιατί δεν πρόκειται να έχουμε σημαντικές αλλαγές σε αυτό το νομοσχέδιο (για το ασφαλιστικό) για να μην σας πω ότι μπορεί να χειροτερέψει στην πορεία. Γιατί ακόμα δεν ξέρουμε ποια θα είναι η αντίδραση των θεσμών! Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιβαρύνει την ελληνική κοινωνία, τους ασφαλισμένους, τους μελλοντικούς ασφαλισμένους. Τώρα έρχεται ο λογαριασμός της πολιτικής του κυρίου Βαρουφάκη και της κυβερνητικής ανικανότητας του τελευταίου έτους! Αυτό είναι ένα πικρό ποτήρι που δυστυχώς θα πιει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον κο Καμμένο».

Τι θα συμβεί όμως αν μετά απ΄αυτό καταρρεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία;

«Το Σύνταγμα είναι σαφές. Θα παραιτηθεί ο κύριος Τσίπρας και θα αναζητήσουμε να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βου��ή. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να λειτουργήσει οικουμενική κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ ως έχει και με τον Τσίπρα να έχει αυτή την άποψη που έχει ως σήμερα. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του!» τόνισε όλο νόημα.

Τέλος, αναφερόμενος στο Δημόσιο, εξήγησε πως «υπάρχει ακόμα και σήμερα λίπος το οποίο μπορεί να περιοριστεί. Θυμίζω ότι αυτή η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα έφερε ένα νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο δίνει 150 εκατομμύρια πρόσθετα στους δημοσίους υπαλλήλους. Και δεν με ενοχλεί τόσο αυτό, όσο ότι τα δίνει στους κομματικούς στρατούς και στα υπουργικά γραφεία. Βεβαίως υπάρχουν πάντα κι άλλες λύσεις. Πάντα οι πιστωτές μας θα ήταν διατεθειμένοι να συζητήσουν μια λίγο πιο χαλαρή δημοσιονομική προσαρμογή, εάν υπήρχε πραγματική αποφασιστικότητα στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, η οποία δεν υπάρχει από αυτή την κυβέρνηση και γι΄αυτό εξακολουθεί να υπάρχει επιμονή σε μια πιο σκληρή πολιτική λιτότητας από αυτή που αντέχει η ελληνική οικονομία».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.