«Η χρε��κοπία και η έξοδος από το ευρώ ήταν από πάντα η ενδεδειγμένη λύση» υποστηρίζει στο Forbes ο αρθρογράφος Tim Worstall, o ο οποίος προσθέτει ότι βρισκόμαστε εδώ επειδή κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με συνέπεια να παρατείνεται ο πόνος από τις περικοπές που επιβάλλει η τρόικα.

Ο Worstall συγκρίνει την κατάσταση με την οδοντιατρική, όπου «είναι καλύτερο να υπομείνεις τον μεγάλο πόνο μια φορά και να τελειώνεις πα��ά να παρατείνεις την κατάσταση στο άπειρο», ενώ συμπληρώνει ότι «ο πόνος θα έρθει έτσι κι αλλιώς, και συχνά είναι χειρότερος».

Ο αρθρογράφος του Forbes χαρακτηρίζει ακόμα «αισιόδοξη και απατηλή» την πεποίθηση ότι η «κωλοτούμπα» τουΣΥΡΙΖΑ στην τρόικα θα έφερνε το τέλος της ελληνικής κρίσης.

Για το ζήτημα των συντάξεων αναφέρει ότι στην πράξη η τρόικα είπε στην ελληνική κυβέρνηση: «Αν είστε πολύ καλά παιδιά και κάνετε ό,τι σας λέμε, θα σας δίνουμε τα χρήματα που χρειάζεστε με το σταγονόμετρο».

Αναφέρει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, δεν είναι καθόλου χαρούμενοι με αυτά τα οποία ζητούν οι δανειστές από τη χώρα.

​​