​Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρέστησαν στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων που πραγματοποιήθηκε στη φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ», η οποία πλέει ανοικτά της Ύδρας ευρισκόμενο σε αποστολή.

kammenos.jpg

Στη συνέχεια, στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη βραχονησίδα «Δοκό» τελέστηκε Tρισάγιο για τους αποθανόντες κατοίκους και Αρτοκλασία στην οποία παρέστη και η μοναδική κάτοικος του νησιού, η 84χρονη κα Ντούσκου.

«Τελέσαμε μαζί τον Αγιασμό των Υδάτων, με τις ευλογίες του Αιδεσιμότατου Ιερέα του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να στείλουμε ένα μήνυμα, ότι ακόμα και σε καιρό ειρήνης, το Πολεμικό Ναυτικό, όπως και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται σε μία συνεχή μάχη. Μία μάχη, την οποία πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε όσοι εν καιρώ ειρήνης απολαμβάνουμε την ασφάλεια που παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις» δήλωσε μετά το τρισάγιο ο κ.Καμμένος.

Στην συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αφού ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις, τους ζήτησε συγνώμη για όλα αυτά που έχουν υποστεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και έδωσε ευχές ��ε... αιχμές σε όσους σκεφτούν να επιβουλευθούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

dokos-628x365.jpg

kammenos3.jpg

«Είμαστε μπροστά από ένα νησί, το οποίο κάποτε κατοικείτο από 60 οικογένειες. Τελικά, παρέμεινε ένας κάτοικος, ο οποίος απεβίωσε πριν από τρία χρόνια. Τον αντικατέστησε η μητέρα του. Θέλω, λοιπόν, πέραν του μηνύματος που έστειλα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, να στείλω ένα μήνυμα και για όλους εκείνους, οι οποίοι "φυλάττουν Θερμοπύλες", προφυλάσσοντας τα μικρονήσια μας. Η παρουσία τους, είτε σε ακριτικά νησιά είτε σε άλλα νησιά τα οποία δεν βρίσκονται στην ακριτική Ελλάδα, δίνει τη δυνατότητα αυτά τα νησιά να έχουν υφαλοκρηπίδα επειδή έχουν οικονομική ζωή. Αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους θυμόμαστε καμιά φορά το καλοκαίρι, πρέπει να ...τους θυμόμαστε όλο το χρόνο. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εκείνους, οι οποίοι φυλάσσουν την πατρίδα, όχι από τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά ως κάτοικοι αυτών των βραχονησίδων. Χρόνια πολλά σε όλους και στις οικογένειές σας», κατέληξε ο κ.Καμμένος.

giagia3.jpg