Δια χειρός του δημάρχου της πόλεως, Γιάννη Μώραλη, και όχι του πρωθυπουργού, όπως πέρυσι, αφέθη ελεύθερο το περιστέρι στον Πειραιά κατά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων. Το δεύτερο περιστέρι αφέθη ελεύθερο από τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Προκόπης Παυλόπουλος είχαν ήδη αποφασίσει να μην παραστούν στον Πειραιά για τα φετινά Θεοφάνια μετά τις δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ για το Σύμφωνο Συμβίωσης, με τον τελευταίο να ρίχνει λάδι στη φωτιά με αποκλειστικές δηλώσεις του στο STAR.

Λεβέντης: Κανείς δεν μπορεί μόνος του

Σε δηλώσεις του μετά τον καθαγιασμό των υδάτων κινήθηκε για ακόμη μία φορά ο Βασίλης Λεβέντης. «Κανείς δεν μπορεί μόνος του. Όλοι μαζί μπορούν και νικάνε. Αυτό είναι το μήνυμα της Ένωσης Κεντρώων σε όλη την Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Σεραφείμ, είπε: «Οι μητροπολίτες έχουν έναν δικό τους κώδικα, εγώ δεν μπαίνω μέσα. Πολλοί σήκωσαν τους τόνους, νομίζω ότι είναι ώρα να τους χαμηλώσουμε. Οι δηλώσεις πάντα βλάπτουν όποιον τις κάνει».

Ένταση και ύβρεις στον Πειραιά

Και ενώ το κλίμα ήταν ήδη βεβαρημένο, ήρθαν και τα… παρατράγουδα!

Λιμενεργάτες αλλά και μέλη της Λαϊκής Ενότητας διαμαρτύρονταν έντονα, φωνάζοντας μάλιστα και ύβρεις κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Ναυτιλίας Θεόδωρου Δρίτσα για την πώληση του ΟΛΠ.

Πορεία διαμαρτυρίας έκαναν και ομοφυλόφιλοι, φωνάζοντας συνθήματα.