Για ανασχηματισμό που θα γίνει (αν όχι νωρίτερα) στα τέλη Μαρτίου, κάνει λόγο ο Πάνος Καμμένος στις κατ΄ιδίαν συνομιλίες του, τονίζοντας ότι θα έχει ολοκληρωθεί ��ότε και η αξιολόγηση, θα έχει ψηφιστεί το Αγροτικό και θα έχει αρχίσει να εφαρμόζεται το Ασφαλιστικό.

Όπως -σύμφωνα με τον Βηματοδότη- τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο ανασχηματισμός θα γίνει μαζί με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικό του εταίρο.

Αν και ακόμη υπάρχει καιρός, ήδη έχουν γίνει οι πρώτες σκέψεις για υπουργούς που ίσως δεν «βγάλουν» παρέλαση.

Ένας εξ αυτών είναι ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος και παλαιότερα είχε ακουστεί για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο κ. Φίλης έχει φροντίσει από τώρα να λάβει ορισμένες διαβεβαιώσεις και πλέον -όταν ερωτάται σχετικά- απαντά πως δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από το υπουργείο Παιδείας γιατί είναι σε εξέλιξη ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία.

Φυσικά, μια τέτοια καραμπόλα θα παρασύρει την νυν κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, αφού ούτως ή άλλως στο Μαξίμου φαίνεται πως αναζητούν πρόσωπο που να μπορεί να δημιουργεί θέματα και εν συνεχεία να μπορεί να τα στηρίζει, να περνά την ιδεολογική γραμμή, να έρχεται σε σύγκρουση, να κάνει τα λεγόμενα μπρίφινγκ σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σε μια τέτοια περίπτωση, πάντως, δεν θα έμενε εκτός κυβέρνησης αλλά μάλλον θα πήγαινε σε κάποια παραγωγικό υπουργείο.

Για… προαγωγή ετοιμάζεται -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τον οποίο προορίζουν για υπουργό Ανάπτυξης.

Τέλος, «αντίο» πιθανόν να πει στην υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος Σταθάκης, η εικόνα του οποίου έχει τρωθεί μετά την υπόθεση με το πόθεν έσχες και «ξεχασμένα» εκατομμύρια.