​Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel με την Μάρα Ζαχαρέα.

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές να ζητούν συναίνεση, προς το παρόν ωστόσο δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Βεβαίως, όπως σχολίασε η Κάτια Μακρή μέχρι τον Φεβρουάριο, που αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, τα κόμματα θα δεχτούν μεγάλες πιέσεις από τους δανειστές.

«Σήμερα η αντιπολίτευση λέει “ΟΧΙ” και "πυροβολεί" την κυβέρνηση με βάση πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, όπως για παράδειγμα αυτό το "τρικ" με το 2018. Η αντιπολίτευση λέει ότι η ...κυβέρνηση το κάνει επίτηδες, όχι με οικονομικά,αλλά με πολιτικά-κομματικά κριτήρια. Δηλαδή, όταν το 2018 καταργηθεί η προσωπική διαφορά και μειωθούν οι κυρίες συντάξεις, ενδεχομένως θα υπάρχει άλλη κυβέρνηση, η οποία θα σηκώσει το βάρος να εξηγήσει στους συνταξιούχους γιατί ��όπηκαν οι συντάξεις τους» επεσήμανε η γνωστή δημοσιογράφος, κάνοντας ειδική αναφορά στις αδικίες του σχεδίου Κατρούγκαλου.

«Ο πυλώνας του ασφαλιστικού είναι οι εργαζόμενοι που πληρώνουν 30-35 χρόνια ασφαλιστικές εισφορές. Αυτοί, λοιπόν οι νέοι συνταξιούχοι, με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων θα ��άρουν 800 -900 ευρώ σύνταξη το πολύ. Αντιθέτως κάποιος, ο οποίος δούλεψε μόλις 15 χρόνια και ενδεχομένως τα υπόλοιπα χρόνια εργάστηκε ανασφάλιστος θα πάρει 700 ευρώ, δηλαδή η διαφορά τους θα είναι 20 χρόνια εργασίας στην πλάτη και 200 ευρώ στην τσέπη. Άρα ουσιαστικά το κράτος σου λέει, μην δίνεις τα λεφτά σου σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, γιατί δεν θα τα πάρεις ποτέ πίσω. Και αντί να κυνηγήσουν την εισφοροδι��φυγή και την μαύρη εργασία, το ίδιο το κράτος σε ωθεί στην μαύρη εργασία» τόνισε η κα Μακρή, ενώ η κα Ζαχαρέα σημείωσε από την πλευρά της πως «το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αλλά ηθικό».

ΒΙΝΤΕΟ STAR