​Η άρνηση της Ελλάδας να προχωρήσει σε πιο μεγάλες μειώσεις συντάξεων έχει βάλει ξανά την χώρα σε πορεία σύγκρουσης με τους δανειστές, σύμφωνα με την Telegraph.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι δεν θα περικοπούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις, όπως προκύπτει και από την πρόταση που έδωσε η κυβέρνηση στους Θεσμούς. Αντιθέτως, η κυβέρνηση πρότεινε την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και την μείωση των συντάξεων (έως και 30%) για τους νέους συνταξιούχους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Telegraph, οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, ώστε να πάρει η Ελλάδα λεφτά από τους εταίρους. Στο ίδιο δημοσίευμα, επισημαίνεται ότι το συνταξιοδοτικό είναι το μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη δαπάνη επί ποσοστού ΑΕΠ για συντάξεις στην Ευρωζώνη, γι'αυτό και οι δανειστές ζητούν νέες περικοπές.

stoixeia.jpg

Λόγω της επιμονής κυρίως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να μειωθούν οι συντάξεις ακόμα περισσότερο, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει εκφράσει την επιθυμία του να συ��εχιστεί το πρόγραμμα στήριξης, δίχως την συμμετοχή του Ταμείου.