Ούτε φωνή ούτε… ακρόαση δεν έχει η κυβέρνηση από την τρόικα για το ασφαλιστικό, ισχυρίσθηκε ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον Alpha 989, διαψεύδοντας εμμέσως τις χθεσινοβραδινές διαρροές από τις Βρυξέλλες για σημαντικές διαφωνίες της Ε.Ε. σε συγκεκριμένα σημεία των σχεδιαζόμενων ρυθμίσεων.

«Ούτε άρνηση ούτε μήνυμα αποδοχής προς το παρόν από τους θεσμούς επί της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό. Είναι πρώτη φορά που κυβέρνηση στέλνει ελληνική πρόταση και στις δέκα το πρωί είχαμε απάντηση παραλαβής χωρίς καμία απόρριψη» δήλωσε.

Ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης παραδέχθηκε όμως: «Δεν περιμένουμε να μας πουν τα καλύτερα, το πιο πιθανό είναι να έχουμε αντιρρήσεις, συζητάμε όμως, διαπραγματευόμαστε».

Ο κ. Πετρόπουλος απέρριψε τα περί μειώσεων στις καταβαλλόμενες συντάξεις και ισχυρίσθηκε ότι αυτοί οι υπολογισμοί προκύπτουν από συγκρίσεις με τα ποσά του 2010. «Καμία μείωση για όσους παίρνουν τώρα σύνταξη, κύρια ή επικουρική. Δεν θα έχουμε μειώσεις στις επικουρικές υπό τον όρο ότι θα πετύχουμε μία εισφορά που θα καλύψει το ποσό των 525 εκ. ευρώ που χρειαζόμαστε», είπε ο κ. Πετρόπουλος.

​​​