Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη για το ασφαλιστικό, η οποία επεσήμανε πως με το νέο σχέδιο δεν μειώνονται οι συντάξεις αλλά αντίθετα θα αυξηθούν από το 2018.

«Αντιπαρερχόμαστε την εκτός τόπου και χρόνου αλαζονική δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου» δηλώνει η Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτει: «Όλοι πια γνωρίζουμε το ποιος είναι ο πιστός εντολοδόχος της τρόικας. Με το Κυβερνητικό σχέδιο οι συντάξεις μειώνονται και οι εισφορές αυξάνονται, αθροιστικά κατά 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο λογαριασμός χρεώνεται αποκλειστικά στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που βύθισε την οικονομία, οδηγεί σε παρατεταμένη ύφεση και καθυστέρησε με ιδεοληπτική εμμονή την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού Νόμου 3863 του ΠΑΣΟΚ».

«Προς επιβεβαίωση υπενθυμίζουμε ότι το e-mail Χαρδούβελη τον Δεκέμβριο του 2014, δεν περιλάμβανε μειώσεις συντάξεων. Περιμένουμε να αξιοποιήσουν έστω και τώρα ως διαπραγματευτικό ατού την άρνησή μας για νέες μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.