Με εννέα ερωτήσεις στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του απάντησε ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην επίθεση της Όλγας Γεροβασίλη με αφορμή το ασφαλιστικό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος περί μη μείωσης συντάξεων «μόνο θυμηδία προκαλούν» και κάνει λόγο για «γραμμή Τσίπρα» με «λόγια χωρίς αντίκρισμα και για εσωτερική κατανάλωση».

Ο ίδιος, καλεί τ��ν κ. Τσίπρα και την κα Γεροβασίλη να απαντήσουν σε 9 ερωτήσεις με αφορμή τις προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού.

1. Δεν έσκισαν το μνημόνιο ακόμη, όπως είχαν υποσχεθεί;

2. Γιατί δεν έδιωξαν ακόμη τους κακούς Τροϊκανούς και συναντώνται τακτικά μαζί τους στις σουίτες του Χίλτον;

3. Γιατί δεν κατήργησαν ακόμη τον ΈΝΦΙΑ;

4. Γιατί έκλεισαν οι τράπεζες, ενώ δεσμεύονταν για το αντίθετο;

5. Γιατί εφαρμόστηκαν τα capital controls, ενώ δεσμεύονταν ότι ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο;

6. Γιατί απελευθέρωσαν τους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας, ενώ δεσμεύονταν ότι δε θα επιτρέψουν να πάει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη;

7. Γιατί έδωσαν τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια των ξένων funds;

8. Γιατί δεν έχουν δώσει ακόμη τη 13η σύνταξη όπως υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό;

9. Γιατί δεν επανέφεραν ακόμη τον κατώτατο μισθό στα 751 Ευρώ;

«Δυστυχώς, για τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη της κυβέρνησής του, η πραγματικότητα μαρτυρά την αλήθεια και αποδεικνύει τη γύμνια της πολιτικής τους. Ενώ, η κυβέρνηση ταυτίστηκε πλήρως με τους δανειστές, έχει το θράσος να καταγγέλλει άλλους ��ια όσα η ίδια διαπράττει. Η αλήθεια είναι ότι το άδικο και το ανήθικο σχέδιο για το Ασφαλιστικό, που παρουσίασε η συγκυβέρνηση, προβλέπει μειώσεις -μέσα από νέο υπολογισμό- σε όλες τις συντάξεις, που φτάνουν έως και το 35%» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πλακιωτάκης.

«Θα συνιστούσαμε στον κ. Τσ��πρα και την κα Γεροβασίλη, αν επιθυμούν πραγματικά την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση για το ασφαλιστικό να χαμηλώσουν τους τόνους και να είναι πιο προσεκτικοί όταν ασκούν κριτική στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί η Νέα Δημοκρατία με τη πολιτική της διαχρονικά, είναι το κόμμα που κράτησε ζωντανό το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και έδωσε προοπτική στους Έλληνες ασφαλισμένους» καταλήγει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ για το ασφαλιστικό στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR