Επίθεση κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την κριτική στο νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό εξαπέλυσε η Όλγα Γεροβασίλη, διαβεβαιώνοντας όχι μόνο ότι δεν θα μειωθούν ούτε ένα ευρώ οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις αλλά και ότι... θα αυξηθούν!

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, απαντώντας στα περί μείωσης των κυρίων συντάξεων, είπε ότι η μέση σύνταξη το 2010 ήταν 1.480 ευρώ και όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν την κυβερνητική εξουσία είχε φτάσει τα 863 ευρώ και αναρωτ��έται «που ήταν τότε ο κύριος Πλακιωτάκης και η κυρία Γεννηματά;».

«Έχουν τελικά πολύ θράσος να κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να αποτρέψει την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος που διέλυσαν εκείνοι» προσθέτει η κα Γεροβασίλη, η οποία υπογραμμίζει ότι «καλό θα ήταν να συστρατευθούν όλοι σε αυτόν τον εθνικό αγώνα» αλλά «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πάλι από τη λάθος μεριά».

Ολόκληρη η δήλωση της κας Γεροβασίλη:

«Η κυβέρνηση με την πρόταση που κατέθεσε χθες για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Και για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι βλέπουν προοπτική καθώς από το 2018 και με την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ οι συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται σε αντίθεση με ότι συνέβη τα τελευταία χρόνια που οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 40 και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και κατά 50%.

Συγκεκριμένα λοιπόν:

Η μέση σύνταξη το 2010 ήταν 1480 Ευρώ και όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν την κυβερνητική εξουσία είχε φτάσει τα 863 Ευρώ.

Που ήταν τότε ο κύριος Πλακιωτάκης και η κυρία Γεννηματά;

Έχουν τελικά πολύ θράσος να κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να αποτρέψει την κα��άρρευση του ασφαλιστικού συστήματος που διέλυσαν εκείνοι.

Καλό θα ήταν να συστρατευθούν όλοι σε αυτόν τον εθνικό αγώνα και να μην παίρνουν διαρκώς το μέρος της Τρόικας.

Να σταματήσουν να δίνουν επιχειρήματα στους δανειστές και να απαντήσουν:

Πρέπει να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές ώστε να αποφύγουμε την μείωση ή πρέπει πάλι να πληρώσουν την κρίση τα συνήθη υποζύγια.

Αυτό είναι το δίλημμα της περιόδου και εμείς το έχουμε απαντήσει. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται πάλι από τη λάθος μεριά».

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ για το ασφαλιστικό στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR