Τα μαχαίρια βγήκαν ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εισαγγελείς με αφορμή τη ρύθμιση για την αξιοποίηση στοιχείων από υποκλοπές για την αντιμετώπι��η της φοροδιαφυγής.

Αντιδρώντας στην τροπολογία που επιτρέπει την αξιοποίηση στοιχείων που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση (την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντίνος Τζαβέλλας και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Ζημιανίτης) με την οποία αμφισβητεί τη συνταγματικότητα της διάταξης και σημειώνεται πως «εξυπηρετεί τη διεκπεραίωση εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης και, επομένως, υπόκειται ευλόγως σε κριτική ως νομοθετική παρέμβαση ad rem» (σ.σ.: αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ).

Η ανακοίνωση έφερε αντιδράσεις και εντός της Ένωσης, αφού πέντε εκ των εννέα μελών του ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας υπέβαλαν την παραίτησή τους. Οι παραιτηθέντες είναι: ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Πάρις Αδάμης, ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Γιώργος Νούλης, ο ταμίας κ. Γιάννης Παναγόπουλος και τα μέλη κυρία Μίνα Σωτηροπούλου και κ. Αντώνης Παπαματθαίου.

Ακολούθησε σκληρή ανακοίνωση από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος άφησε αιχμές κατά των εισαγγελέων, τονίζοντας πως δεν μπορεί να φανταστεί ότι προτιμούν σκληρούς φόρους για τον ελληνικό λαό και όχι το να πληρώνουν τους φόρους τους οι φοροφυγάδες.

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως υπάρχει Έλληνας Εισαγγελέας, που θα προτιμούσε να μειώνονται δραστικά μισθοί και συντάξεις και ο ελληνικός λαός να πληρώνει αβάσταχτους φόρους, αντί να πληρώνουν τους φόρους τους οι φοροφυγάδες και τις νόμιμες υποχρεώσεις τους οι διαπλεκόμενοι και οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος. Επίσης, αναρωτιέμαι αν η ανακοίνωση, που υπογράφουν οι κ.κ. Τζαβέλας και Ζημιανίτης, αναφέρεται σε συγκεκριμένη υπόθεση και ποια είναι αυτή. Προς το παρόν… αυτά» τονίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος.