Στις επιθέσεις που έχει δεχθεί με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ψηφοφορία για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας που τελικά οδήγησε σε εκλογές, απάντησε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη επίθεση» και για «επιστέγασμα της εκστρατείας σπίλωσης από συγκεκριμένο σύστημα συμφερόντων», η οποία «χρονολογείται τουλάχιστον από τα τέλη του καλοκαιριού του 2014».

Όπως τονίζει ο ίδιος, αυτό ήταν το τίμημα για τη συλλογική απόφαση «να προτάξουμε την ανάγκη της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου κι όχι τις προσω��ικές μας προοπτικές».

«Οι βρυχηθμοί των ημερών δεν είναι τίποτα περισσότερο από υπενθύμιση αυτής της προσβλητικής για τη δημοκρατία μας πραγματικότητας» καταλήγει ο κ. Κουβέλης.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Η ενορχηστρωμένη επίθεση που εκδηλώθηκε επ’ αφορμή της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την απόφασή μας να μη συνεργήσουμε στην παράταση του βίου της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου είναι το επιστέγασμα της εκστρατείας σπίλωσης που κατέστρωσε και εκτέλεσε ένα συγκεκριμένο σύστημα συμφερόντων.

Η εκστρατεία αυτή, που χρονολογείται τουλάχιστον από τα τέλη του καλοκαιριού του 2014, υπήρξε το τίμημα που ορισμένοι θεώρησαν ότι οφείλαμε να καταβάλουμε για τη συλλογική απόφασή μας να προτάξουμε ��ην ανάγκη της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου κι όχι τις προσωπικές μας προοπτικές.

Υπό αυτή την έννοια, η οργανωμένη προσπάθεια που εκδηλώθηκε τότε να εξαερωθεί η Δημοκρατική Αριστερά, να διαπομπευθούν πολιτικά τα στελέχη της και να στιγματιστεί ο πρόεδρος της, δεν αφορά μόνο εμάς. Αφορά όλους όσοι δεν δέχονται και δεν θα δεχτούν στο μέλλον να υιοθετήσουν το δρομολόγιο που άλλοι χαράζουν γι’ αυτούς και να υποταχθούν σε αποφάσεις προειλημμένες.

Οι βρυχηθμοί των ημερών δεν είναι τίποτα περισσότερο από υπενθύμιση αυτής της προσβλητικής για τη δημοκρατία μας πραγματικότητας».