Μεγάλες περικοπές για όλους όσους θα βγουν στη σύνταξη από δω και στο εξής και βαθύ «τσεκούρι» για τους ήδη συνταξιούχους επιφυλάσσει το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Στην αντιπολίτευση υπήρξε θύελλα αντιδράσεων για το νέο ασφαλιστικό, με τον κ. Κατρούγκαλο να το παρουσιάζει ως ένα σχέδιο που γράφτηκε στην Αθήνα και θα προταθεί στην τρόικα, ζητώντας τη συναίνεση των κομμάτων.

Ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει η ΝΔ μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ενδεχομένως η ΝΔ να σταθεί θετικά σε διαρθρωτικά μέτρα.

Η κα Γεννηματά είπε ότι οι κόκκινες γραμμές των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να μη μειωθούν οι συντάξεις και να αυξηθούν οι εισφορές πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό εργαλείο στην τρόικα και πρότεινε να δοθούν πόροι από τις αποκρατικοποιήσεις

Ο κ. Θεοδωράκης δεν πήγε ο ίδιος, έστειλε τον κ. Αμυρά. Θεώρησε το όλο θέμα μια φιέστα του κ. Κατρούγκαλου και πήγε στα Γιάννενα σε εκδήλωση του κόμματός του.

Ο κ. Λεβέντης, από την πλευρά του, διαφωνεί γιατί έχει προτείνει πολύ μεγαλύτερες περικοπές στις υψηλότερες συντάξεις και να συγχωνευθούν όλες με πλαφόν τα 1.500 ευρώ.

Ο κ. Κουτσούμπας, τέλος, απορρίπτει κατηγορηματικά το νέο ασφαλιστικό και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις, μιλώντας για λαϊκούς αγώνες.