«Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος. Η υποψηφιότητά μου δεν έχει κανένα ταξικό χρώμα» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαιώνοντας ότι ως άνθρωπος αποφεύγει τα άκρα.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι θα τα αποτελέσματα για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ θα βγουν την Κυριακή το βράδυ, ενώ υποστηρίζει ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να τον επιλέξουν γιατί έχει τη δυνατότητα να ξανακάνει τη ΝΔ μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι ουδέποτε αισθάνθηκε ότι εκφράζει μια συγκεκριμένη τάξη και προσθέτει: «Πιστεύω στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας, αλλά και στον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους. Σε ένα κράτος, όμως, που θα είναι λιτό και αποτελεσματικό και θα σέβεται τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου. Το να αντιμετωπίζεις τις πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος είναι νεοφιλελεύθερη πολιτική; Νομίζω είναι κοινή λογική».

Απαντώντας στο χρίσμα Καραμανλή προς τον κ. Μεϊμαράκη, επισημαίνει ότι η εποχή των προσωπικοτήτων που επηρέαζαν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων παρήλθε ανεπιστρεπτί.

Παράλληλα, τονίζει ότι οι συζητήσεις περί οικουμενικής που εμπλέκουν τον Κώστα Καραμανλή δεν απηχούν τις απόψεις του μέσου νεοδημοκράτη και ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζει απότοκο της «τραγικής πολιτικής» που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο.

Τέλος, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο αλλά και καμία ανάγκη συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή κυβέρνηση.