​Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Α. Τζίτζικώστας ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και ως προς το ποιον από τους δύο υποψηφίους θα στηρίξει.

Στελέχη της ΝΔ τονίζουν μετά τη διαρροή από το στρατόπεδο Τζιτζικώστα ότι κανείς από τους υποψηφίους δεν μπορεί να υπολογίζει στο 20% που συγκέντρωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στον πρώτο γύρο των εκλογών γιατί οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα.

Πάντως είναι σαφές πως τυχόν εκδήλωση σαφούς στήριξης στον έναν ή στον άλλο υποψήφιο θα δημιουργήσει μια δυναμική, η οποία μπορεί να ευνοήσει κάποιον από τους δύο, όσο η προεκλογική εκστρατεία φτάνει στο τέλος της.

Πάντως, μέχρι τώρα ο Α. Τζιτζικώστας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ως προς τη στάση που θα κρατήσει, ενώ κύκλοι του Περιφερειάρχη κάνουν λόγο για ασφυκτικές πιέσεις του «καραμανλικού» μπλοκ, ώστε να δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή του στον Β. Μεϊμαράκη.

Αν και κανείς δεν μπορεί να… «διαβάσει» τις προθέσεις του Α. Τζιτζικώστα, πιθανότερο θεωρείται το σενάριο, σήμερα να κάνει μια δήλωση με έντονα συναινετικά χαρακτηριστικά, χωρίς να πάρει σαφή θέση υπέρ του Β. Μεϊμαράκη ή του Κ. Μητσοτάκη.