​Την σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε το σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

ΝΔ: Άνθρακας ο θησαυρός-Δεν θα συναινέσουμε

Η Νέα Δημοκρατία δια του βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου κάνει λόγο για «εισπρακτικό νομοσχέδιο, με περικοπές συντάξεων και με αδιέξοδα αντί για μεταρρύθμιση».

«Μετά από την επιμελή προσμονή του ασφαλιστικού νόμου, που καλλιεργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σήμερα αρχίσανε οι επισκέψεις στους πολιτικούς αρχηγούς για επικοινωνιακό πλασάρισμα των συγκεκριμένων προτάσεων από τους κ.κ. Κατρούγκαλο – Πετρόπουλο», είπε ο κ.Οικονόμου.

«Δυστυχώς όμως Άνθρακας ο θησαυρός» σημείωσε ο κ.Οικονόμου, καταγγέλλοντας «την υφαρπαγή των αποθεματικών από τα επικουρικά ταμεία, τις αυξήσεις εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις, το κόψιμο των κύριων συντάξεων των νέων συνταξιούχων αλλά και τα “τρικ” μετάθεσης του πετσοκόμματος των υφιστάμενων κυρίων συντάξεων για τον επόμενο υπουργό», ενώ έκανε λόγο για "αδιέξοδο δρόμο".

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα συναινέσει σ’ αυτήν την καταστροφική πορεία για τον λαό μας και την πατρίδα μας», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Θεοδωράκης: To Ποτάμι δεν θα γίνει ντεκόρ της κυβέρνησης

«Θα είμαστε παρόντες στη Βουλή να δώσουμε τη μάχη ώστε να περισώσουμε ότι μπορούμε αλλά από εκεί και πέρα δεν θα γίνουμε ντεκόρ στους υπουργούς της κυβέρνησης που θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις» σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως είπε το ασφαλιστικό χρειάζεται μια μεγάλη επαναστατική μεταρρύθμιση. «Ο κόσμος της παραγωγής και της εργασίας πρέπει να νιώσει ότι έχει ένα αποκούμπι. Το ασφαλιστικό κακώς, για κάποιους, είναι η μάχη για τους συνταξιούχους, πρέπει να είναι η μάχη για όλους τους εργαζόμενους», πρόσθεσε.

Ανέφερε δε ότι εκτιμά πως δεν είναι οι 153 βουλευτές το πρόβλημα, αλλά «το πρόβλημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πρόταση και δεν εμπνέει τον ελληνικό λαό».

Τόνισε επίσης ότι το Ποτάμι δεν συνηγορεί στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και σε περικοπή των κύριων συντάξεων.

«Η λύση για τη χώρα είναι η εργασία. Η λύση είναι να δημιουργηθούν δουλειές. Εάν αυξήσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, δίνουμε άλλη μια σφαλιάρα στον Έλληνα επιχειρηματία που έχει μια μικρή επιχείρηση», πρόσθεσε και διαπίστωσε ότι «η ελληνική κοινωνία έχει πρόβλημα με το γεγονός πως, αυτή την στιγμή στη χώρα, δεν υπάρχουν ηγήτορες που να νοιάζονται για την πατρίδα».

«Μας κυβερνά ένα καθεστώς που το ενδιαφέρει πάνω από όλα, απ’ ό,τι φαίνεται από τις σημερινές αποφάσεις, να εδραιωθεί και να βολέψει τα δικά του παιδιά», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Θεοχαρόπουλος: Δεν γίνεται επίλυση του ασφαλιστικού με πασαλείμματα

Για "πασαλείμματα" και "φτωχοποίηση" έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας, εκφράζοντας την αντίθεσή του κόμματος στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

«Δεν είναι δυνατόν η επίλυση του ασφαλιστικού να γίνει με πα��αλείμματα. Χρειάζεται τώρα μία διαρθρωτική μεταρρύθμιση του συστήματος, πολιτικές ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοχαρόπουλος.

«Οι δικές μας προτάσεις, τις οποίες έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά εμπεριέχουν βαθιές αλλαγές, που έχουν ως στόχο την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού με ταυτόχρονη διατήρηση της απαραίτητης κοινωνικής συνοχής. Τις προτάσεις αυτές της Δημοκρατικής Αριστεράς τις έδωσα στον Υπουργό με στόχο να συνεισφέρουμε εποικοδομητικά στον διάλογο» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση των εισφορών και η μείωση συντάξεων δεν λύνει το πρόβλημα, αντίθετα το επιδεινώνει, με περαιτέρω φτωχοποίηση, ύφεση και αύξηση της ανεργίας» ��πισήμανε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, το ασφαλιστικό δεν θα επιλυθεί χωρίς την επίλυση της ανεργίας και δυστυχώς η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για το θέμα αυτό εδώ και 11 μήνες.

Δείτε επίσης:

Φ. Γεννηματά: Όχι στη μείωση συντάξεων και την αύξηση εισφορών

​Κουτσούμπας σε Παυλόπουλο: Δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός

«ΟΧΙ» σε όλα είπε ο Κουτσούμπας στον Κατρούγκαλο για το Ασφαλιστικό

Λεβέντης: «Διαφωνούμε με το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό»

Πλακιωτάκης: «Η κυβέρνηση ψάχνει συναίνεση στο λάθος»