​Την διαβεβαίωση ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις και θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Προσπαθούμε να μην γίνουν μειώσεις και στις επικουρικές συντάξεις. Αντί να προχωρήσουμε σε μια νέα 12η μείωση των συντάξεων, με το νέο Ασφαλιστικό προσπαθούμε να συγκρατήσουμε την συνταξιοδοτική δαπάνη μέσα από τη νέα αρχιτεκτονική του συστήματος» δήλωσε ο κ.Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας ότι «η ψήφος εμπιστοσύνης στο συνταξιοδοτικό δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά ψήφος εμπιστοσύνης στις μελλοντικές γενιές».

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι το ασφαλιστικό είναι "εθνικό ζήτημα", τονίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με όρους εθνικούς. Όπως είπε, κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να ορίσουν εκπροσώπους για να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Διαβεβαίωσε ότι η εθνική σύνταξη θα ανεβαίνει, όσο ισχυρότερη γίνεται η οικονομία της χώρας.

«Είδατε ότι και ο κ.Παυλόπουλος είπε πως το ασφαλιστικό είναι η ψυχή του κοινωνικού κράτους της Ευρώπης και δεν μπορεί να χαθεί» πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα να δείξουν την ίδια διάθεση και οι εταίροι. «Επιχειρούμε μεγάλη διεθνή προσπάθεια και στο εξωτερικό με τον φίλο μου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο» είπε.

«Είναι δικό μας το σχέδιο. Γι' αυτό είδα τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», τόνισε ο υπουργός, προαναγγέλλοντας ότι ο κ.Παυλόπουλος θα αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

«Θα τηρήσουμε τους ��τόχους του μνημονίου, όχι μόνο εφαρμόζοντας τις μνημονιακές δεσ��εύσεις, αλλά εντάσσοντας τες στο σχέδιο μας» ξεκαθάρισε.
Πάντως, σημείωσε ότι έδωσε το σχέδιο στους αρχηγούς με όρους εμπιστευτικότητας και λίγο αργότερα το είδε να αναπαράγεται σε αρκετά μέσα.

Τέλος, αποκάλυψε ότι θα έχει αποστείλει ηλεκτρονικά την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό στους Θεσμούς μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

BINTEO EΡΤ1