Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συνάντησε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, προκειμένου να τον ενημερώσει για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

«Αισθάνομαι καλά που σας δίνω το κείμενο, γιατί γράφτηκε εδώ και δεν ήρθε μεταφρασμένο. Πιστεύω ότι μπορεί (σσ το κείμενο) να βάλει φρένο στην κρίση με δίκαιο τρόπο» δήλωσε ο κ.Κατρούγκαλος.

«Το ασφαλιστικό αποτελεί εθνικό ζήτ��μα. Χρειάζεται συστράτευση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων σε αυτά που μπορούν να συμφωνηθούν» δήλωσε ο υπουργός. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι «η σκληρή διαπραγμάτευση που ξεκινά την Τρίτη θα αντανακλά αυτό που θέλει η κοινωνία, να μη μειωθούν δηλαδή άλλο οι συντάξεις και να βρούμε έναν καλό τρόπο να ξανά κάνουμε βιώσιμο το συνταξιοδοτικό».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ευχαρίστησε τον κ.Κατρούγκαλο για την ενημέρωση, έστειλε το δικό του μήνυμα στους εταίρους, υποστηρίζοντας πως «είναι ανάγκη να λάβουν υπόψη ότι το ασφαλιστικό σύτημα αποτελεί την καρδιά του κοινωνικού κράτους δικαίου σε όλη την Ευρώπη και τον πυλώνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Ο κ.Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι οι λύσεις που θα προκύψουν, θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην έννοια της δικαιοσύνης και της ανταποδοτικότητας στην οποία στηρίζεται το ασφαλιστικό σύστημα. «Δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις που δίνονται να είναι χαμηλότερες από τις εισφορές που έχουν καταβάλλει οι εργαζόμενοι» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τους εταίρους, γιατί αφορά στον ευρωπαϊκό πολιτισμό» τόνισε ο κ.Παυλόπουλος.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ1