Το ΠΑΣΟΚ λέει «όχι» στη μείωση των συντάξεων και στην αύξηση των εισφορών, δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, από τον οποίο ενημερώθηκε όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί για το νομοσχέδιο σχετικά με το ασφαλιστικό.
«Το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της αύξησης των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις» δήλωσε η κ. Γεννηματά, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη στάση του ΠΑΣΟΚ, «το οποίο της προσφέρει ένα μεγάλο διαπραγματευτικό ατού».
Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε: «Ας φροντίσουν να αξιοποιήσουν αυτή τη στάση μας, οφείλουν επιτέλους να διαπραγματευτούν σοβαρά, αποφασιστικά, υπεύθυνα». Ζήτησε επίσης να μην οδηγήσει σε συντάξεις πείνας και φτώχειας η στάση της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε και για τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας, την οποία συνέδεσε με το ασφαλιστικό.
«Το ότι συζητάμε πάλι δυστυχώς για νέες παρεμβ��σεις στο ασφαλιστικό είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που οδήγησαν με την πολιτική τους σε νέα ύφεση, που ιδεοληπτικά δεν εφήρμοσαν το μεταρρυθμιστικό νόμο 3863 του ΠΑΣΟΚ» τόνισε.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι το κόμμα της θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί της τελικής πρότασης της κυβέρνησης όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή.
Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις συναντήσεις του Κατρούγκαλου με τους πολιτικούς αρχηγούς στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR