​Αισιόδοξοι είναι για την τύχη που θα έχει η ελληνική πρόταση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου σημειώνουν ότι η προβολή του νομοσχεδίου φτάνει μέχρι το 2060, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Όπως τονίζουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν καλύτερη προστασία, ενώ εκτιμούν πως όσο θα βελτιώνεται η οικονομία, θα αυξάνονται και συντάξεις, χαρακτηρίζοντας το νέο σύστημα «δυναμικό». Υπογραμμίζουν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το μοντέλο που προτείνει η κυβέρνηση προβλέπει ακόμα και αυξήσεις, π.χ στις μικρές συντάξεις του ΙΚΑ.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι γύρω στις 20 Ιανουαρίου θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς και παραδέχονται πως κάποιοι από αυτούς δε συμφωνούν με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Πάντως όπως τονίζουν το νομοσχέδιο δε θα έρθει στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, ενώ επισημαίνουν πως κάθε κόμμα μπορεί να παρακολουθεί την πορεία της διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό και να έχει πρόσβαση ακόμα και σε εμπιστευτικά έγγραφα.

Τέλος οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Κατρούγκαλος θα έχει επαφές με ξένου�� υπουργούς στη Γαλλία και τη Γερμανία.​