​Έναν φάκελο, 170 σελίδων που περιλαμβάνει ολόκληρη την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό παρέδωσε ο υπουρ��ός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, στον πρόεδρο της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκη.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους πως το σχέδιο περιλαμβάνει μειώσεις για τους μελλοντικούς συνταξιούχους, ενώ τόνισε πως έγινε μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση και πως η ΝΔ θα μελετήσει την πρόταση της κυβέρνησης και θα τοποθετηθεί επισήμως.

«Οι θέσεις της ΝΔ είναι και σαφείς και ξεκάθαρες και έχουν διατυπωθεί επανειλημμένως στη Βουλή. Είμαστε εναντίον οποιασδήποτε μείωσης στις συντάξεις και εναντίον οποιασδήποτε αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών», είπε.

Επεσήμανε μάλιστα πως από την πρώτη ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εργασίας, προβλέπονται μειώσεις στις κύριες συντάξεις και ότι στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν έγινε καμία επίσημη παρουσίαση πρότασης.

«Ο κ. Τσίπρας το μόνο που ψάχνει συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι μία συναίνεση στο λάθος. Η ΝΔ διαχρονικά ήταν και είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Συνεννόηση, όμως, γίνεται στη βάση ενός συγκεκριμένου διαλόγου», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης.