​Το γάντι που του πέταξε την Κυριακή ο Β. Μεϊμαράκης μέσω της Real News για το μεταρρυθμιστικό έργο επί Σαμαρά, σήκωσε σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Μου κάνει εντύπωση που τα ακούω αυτά από τον Β. Μεϊμαράκη. Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε κριτική εκ των υστέρων. Τότε ήταν πρόεδρος της Βουλής και υπερψήφισε τις διατάξεις για τις απολύσεις καθαριστριών. Στεναχωριέμαι να ακούω επίσης από στελέχη της ΝΔ να υιοθετούν την κριτική που μου ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε και πρόσθεσε με νόημα:

«Καταλαβαίνω αυτούς τους λίγους που ετοιμάζονταν για καρέκλες και αξιώματα και ξεβολεύονται από τις πολιτικές μου».

Επίσης ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη σιγουριά του ότι στις εκλογές της Κυριακής θα αναδειχθεί νέος αρχηγός της ΝΔ και ότι είναι ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

«Το κόμμα με εμένα πρόεδρο θα προτείνει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και θα φέρει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση. Γιατί θα γίνει αυτό; Γιατί μπορώ να ανοίξω τη ΝΔ σε νέα ακροατήρια διατηρώντας στο ακέραιο τον “κορμό” του κόμματος. Εγώ δεν ξέρω ακροδεξιούς να υπάρχουν στη ΝΔ. Ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη ΝΔ», είπε.

Όσο για τη στάση που θα τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει καμία μείωση συντάξεων. Δεν θα διαρρήξουμε τον κοινωνικό ιστό γιατί η ανίκανη αυτή κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύσεις στο βασικό πρόβλημα που είναι η ανάπτυξη της οικονομίας».

Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο η ΝΔ να προσφέρει «βολικό δεκανίκι» στον Α. Τσίπρα, σε π��ρίπτωση οικουμενικής κυβέρνησης και σημείωσε πως είχε μια τυπική συνάντηση με τον Α. Τζιτζικώστα, τονίζοντας ότι δεν πιστεύει πως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα τοποθετηθεί δημόσια για το ποιον από τους δύο υποψηφίου στηρίζει.