​Δυναμικά μπαίνει η νέα χρονιά για την κυβέρνηση αφού από σήμερα και για τους επόμενους δύο μήνες θα έχει μπροστά της τεράστια εμπόδια που θα πρέπει να υπερπηδήσει, ενόψει της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, σε συνδυασμό με τα κόκκινα δάνεια που θα οδηγήσει στην πρώτη αξιολόγηση τον Απρίλιο.

Ήδη, ο πρωθυπουργός και σύσσωμο το κυβερνητικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν από χθες ανεβάσει ταχύτητες για να επιτύχουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα στις 10:00 έχει προγραμματιστεί στη Βουλή η εβδομαδιαία, άτυπη κυβερνητική σύσκεψη προγραμματισμού υπό τον Α. Τσίπρα.

Κατόπιν στις 11:00, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί στη Βουλή με τον πρόεδρο της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκη, ώστε να τον ενημερώσει για την ελληνική πρόταση που θα καταθέσει η κυβέρνηση στους δανειστές για το ασφαλιστικό.

Επίσης στις 12:00 θα συναντηθεί για τον ίδιο λόγο με τον Β. Λεβέντη, στις 12:30 με εκπροσώπους από το Ποτάμι, μιας και ο Στ. Θεοδωράκης αρνήθηκε να συναντηθεί με τον υπουργό, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό τρικ» της κυβέρνησης, στις 13:00 με τον Δ. Κουτσούμπα και στις 14:00 με την Φ. Γεννηματά.

Στις 18:00 το απόγευμα τέλος, θα ολοκληρωθεί το μπαράζ των επαφών του κ. Κατρούγκαλο, με τη συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο.

Ο χρόνος έχει αρχίσει ήδη να μετράει αντίστροφα, μιας και στις 18 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο τελικός γύρος των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους εκπροσώπους των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η κατάθεση του νομοσχεδίου αναμένεται να γίνει γύρω στις 20 – 25 Ιανουαρίου και η ψήφισή του τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου.