​«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από τους εταίρους και την αστική τάξη, που έχουν την πραγματική εξουσία, γιατί μπορεί να κάνει την βρώμικη δουλειά, αν είχαν πάρει τέτοια μέτρα οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν»», δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσο��μπας στην εκπομπή «Ακραίως» του Τ. Χατζή.

Κάλεσε μάλιστα τον ελληνικό λαό να «πατήσει» στην πείρα της προηγούμενης χρονιάς και πλέον να αξιοποιήσει τη δύναμή του.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «είναι κοροϊδία το να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων».

«Θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Το θέμα του Ασφαλιστικού αφορά όλες τις ηλικίες και όχι μόνο τους συν��αξιούχους ή όσους είναι κοντά στην συνταξιοδότηση και είναι ένα θέμα που άπτεται όχι μόνο των συντάξεων, αλλά και της περίθαλψης και της υγείας», είπε.

Χαρακτήρισε μάλιστα το Ασφαλιστικό «αιτία πολέμου για το λαό, ο οποίος πρέπει να ξεσηκωθεί, καθώς με το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση εισάγεται η διάλυση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ εκτίμησε ότι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, σε ένα με δύο χρόνια θα συζητάμε και πάλι για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

«Εγώ λέω πως δεν πρέπει να έλθει το νομοσχέδιο, ο λαός να μην επιλέξει το είδος του φέρετρου για το Ασφαλιστικό. Σε μια κοινωνία με εργατική-λαϊκή εξουσία, το κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να λυθεί», τόνισε.

Προέβλεψε ακόμα ότι το 2016 θα είναι ακόμα δυσκολότερη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και κάλεσε το λαό να δώσει περιεχόμενο στο συλλογικό αγώνα και κατεύθυνση για ριζική αλλαγή του συστήματος.

Τέλος για τη στάση του ΚΚΕ σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης είπε:

«Δεν ψηφίσαμε ούτε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, αλλά ψηφίσαμε αυστηροποίηση των ποινών για ρατσιστικά σχόλια και φαινόμενα bullying σε όσους ενήλικες έχουν οποιοδήποτε σεξουαλικό προσανατολισμό. Θέση του ΚΚΕ είναι να γίνει καθολικό δικαίωμα ο πολιτικός γάμος με απλοποίηση των διαδικασιών χωρίς την εμπλοκή συμβολαιογράφου. Η πλειοψηφία του κόσμου μας λέει ότι ήταν σωστή η θέση σας».