​Αισιόδοξος ότι θα βγούμε από την κρίση το 2016 δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News εκτιμώντας μάλιστα ότι η ψήφιση του ασφαλιστικού όχι μόνο δεν θα θέσει σε κίνδυνο την δεδηλωμένη για την κυβέρνηση αλλά μπορεί και να διευρύνει την κοινοβουλευτική της δύναμη.

«Η ψήφιση του ασφαλιστικού αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις επόμενες γενιές που δικαιούνται κοινωνική προστασία. Για αυτό και πιστεύω ότι τελικά ο αριθμός των βουλευτών που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερος των 153» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει μάλιστα ότι φέτος θα βγούμε από την κρίση και αποκλείει όσα σενάρια μιλούν για οικουμενική κυβέρνηση. «Η Ελλάδα ��ο 2016 βγαίνει από την κρίση και ανακάμπτει. Συνεπώς, όλα αυτά τα σενάρια θα μείνουν όνειρα θερινής νυκτός» σημειώνει.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει επίσης ότι το πρόγραμμα θα βγει χωρίς νέα μέτρα. «Ο προϋπολογισμός του 2016 είναι ο πρώτος εδώ και πολλά χρόνια που αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση πραγμάτων. Δεν χρειάζονται νέα μέτρα για να πιάσουμε τους στόχους του προγράμματος».

Διαμηνύει παράλληλα στους εταίρους ότι η Ελλάδα θα τηρήσει μεν κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς όμως να δεχθεί αδικίες και παράλογες απαιτήσεις.